Sininen talomme

Pääasiallinen tavoitteemme on turvallisuuden ja kodinomaisuuden sekä rauhan tarjoaminen yhteisöllisin keinoin. Ajatus siitä että lapsen koti on vanhempien suhde, pätee myös laitosoloissa. Toivomme saavamme luotua yhteisön, jossa tunteiden osoittaminen tuntuu myös henkilökunnan keskinäisissä suhteissa turvalliselta ja avoimelta. Viesti jonka haluamme välittää lapsille on se, että lapsi itsessään on ainutkertainen ja arvokas omana itsenään. Meidän aikuisten tehtävänämme on toimia kanssakulkijana elämän matkalla ja tarvittaessa kannatella vaikeina aikoina.

 

Retkeilemme paljon lähiseudulla ja pyrimme hyödyntämään luontoa seikkailu ja kasvuympäristönä. Ulkomaanreissun teemme lähes vuosittan.
Perinteinen kesänvietto tapamme on mökkeillä  Kihniön Pyhäniemessä ja sen lähiympäristössä on mahdollisuus monenlaiseen toimintaan frisbeegolfista ratsastukseen unohtamatta myöskään perinteisiä mökkeily aktiviteetteja. Lasten vanhemmat ovat tervetulleita viettämään aikaa ja tutustumaan toimintaamme kiirettömässä ympäristössä.
Talvisin vietämme viikon Lapinniemen kylpylässä Tampereella, jonka aikana tutustumme normaalia aktiivisemmin paikalliseen urheilu ja kulttuurielämään.

Työntekijämme ovat kouluttauneet Voikukkia-ryhmänohjaajiksi ja sen saamia työvälineitä hyödyntämme perheiden kanssa tehtävässä yhteistyössä.

Olemme olleet mukana Myrsky hankkeessa ja toteuttaneet sen kautta 5 lyhytelokuvaa sekä osallistuneet musiikkivideon tekemiseen. 4 elokuvista oli tarinallisia nuorten ja lasten kokemuksista koottuja ja yksi Yhdysvaltoihin suuntautuneen matkan matkadokumentti. Yhteistyökumppaninamme on toiminut Pirkanmaan elokuvasäätiö Vuonna 2017 olimme mukana Sata vuotta nuoruutta hankkeessa,jossa osallistuimme elokuvan tekoon yhdessä Vehnaisten Vekaroiden kanssa.Jatkoimme yhteistyötä Vehmaisten Vekaroiden kanssa yhteisellä joululaulu ja puurojuhlalla ja keväällä teimme yhteisen retken Niinisaloon hevosten merkeissä.

Vuosittaisiin perinteisiimme kuuluuu yhteistyö toisen lastensuojeluyksikön kanssa.Vietämme joulun alla yhteisen juhlan , jossa on usein myös talojen vanhoja asukkaita.Toisinaan haastamme talot yhteiseen jalkapalloturnaukseen tai vietämme Vapoua yhdessä.

Joulujuhlaa vietämme kutsuen paikalle lasten sosiaalityöntekijät ja lapsen läheiset ihmiset.